Korana Gjalski Filipović: Vilinska stvorenja

Izložba 01.03.2023. - 31.03.2023. Knjižnica Vjekoslava Majera

Korana Gjalski Filipović, višestruko nadarena umjetnica djeluje kao fotografkinja, slikarica, ilustratorica i spisateljica.
Rođena je u 1986. u Zagrebu, maturirala u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer fotografija, zatim diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, s temom ilustracije kod prof. Mencl-Bajs.
Magistrirala je temom Kreativno upravljanje tržišnim komunikacijama na Visokoj školi Agora u Zagrebu. Dobitnica je Dekanove nagrade.

Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama fotografija, objavila je roman Priđi bliže” (2003.), Monografiju dvadesetogodišnje trudnice” (2010.) koju je i likovno opremila vlastitim fotografijama i crtežima, objavila interaktivnu kulturno-turističku knjigu Moja knjiga pustolovina” (2015.), snimila brojne video uratke i autorske filmove.
Samostalno je izlagala crteže iz serije Zagrebačke ptičice”Vilinska stvorenja” i crteže kukaca naslovljene Vidiš, ne vidiš” u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, Knjižnici Augusta Cesarca, Knjižnici Vjekoslava Majera i Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Karlovcu.
U galeriji AZ u Zagrebu imala je samostalnu izložbu Let” na platnima Igora Mojzeša.
Živi i radi u Zagrebu.