Krvavi ispod kože: Babettina gozba

Čitateljski klubovi 25.04.2024. | četvrtak Knjižnica Marije Jurić Zagorke Početak događanja: 18:00
Svakodnevno, posebice u medijima, svjedočimo panegiricima hrani i umijeću kulinarstva. Štoviše, gastronomski znalci i vješti kuhari, danas više no ikad prije, postaju prave zvijezde u rangu onih filmskih. Na tragu tih trendova i naš čitateljski klub odlučio se pozabaviti gurmanskim fenomenom u literaturi. Hrana, a posebno umijeće njene pripreme obavijeni su aureolom čulnih senzacija koje u književnom djelu nerijetko postaju okidačem za oslobađanje zapretenih emocija u međuljudskim odnosima. Tome svjedoči i „Babettina gozba” antologijska novela danske književnice Karen Blixen (Isak Dinesen), u hrvatskom prijevodu Đurđice Levačić-Soerensen, koju smo odabrali za travanjsko štivo.