Lana Grahek u Knjižnici Vladimira Nazora

Izložba 23.04.2018. - 13.05.2018. Knjižnica Vladimira Nazora Lana Grahek
Lana Grahek, „jedna od najproduktivnijih i najzanimljivijih hrvatskih grafičkih dizajnerica mlađe generacije” (Marko Golub) tokom svega pet posljednjih godina već je ostvarila impresivan opus radova koji pokrivaju širok raspon interesa i područja djelovanja, među kojima je uočeno zanimanje za oblikovanja u izdavaštvu - od mainstream izdavaštva do eksperimentalnog izdavaštva, dok suradnje uključuju raspon od onih s etabliranim kulturnim akterima do involviranosti u alternativnu klupsku scenu. Aktivno je uključena u djelovanje Hrvatskog dizajnerskog društva i Plana D, međunarodnog festivala dizajna. 

Završila je Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,  gdje živi i djeluje kao free lancer.
 
Od nagrada sama autorica izdvaja dva posebna priznanja za rad TŽV Gredelj — Karel Martens hommage pod mentorstvom profesora Damira Bralića i Nikole Đureka na Danu D 2013. i Izložbi hrvatskog dizajna 1314, te drugu nagradu na Danu D 2015. za diplomski rad.

Izložba u KVN-u reducirana je verzija izložbe opsežnijeg presjeka rada Lane Grahek održane u veljači 2018. u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva koju je postavio voditelj galerije, kustos i likovni kritičar Marko Golub.

Više informacija na: http://dizajn.hr/blog/lana-grahek-9-2-22-2-2018/

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.