Larisa Kralj

Izložba 15.12.2011. - 09.01.2012. Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18:30 Izlozi knjižnice
 Larisa Kralj dolazi u Hrvatsku iz Rusije.Svoje radove počela je izlagati 1988. Godine.U Hrvatskoj izlaže od 1991. Godine.
Samostalno je izlagala desetak puta,te sudjelovala na mnogo skupnih izložbi. Sudionik je više likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu,kao i raznih humanitarnih akcija.
Živi i radi u Desiniću, S.Radića 8

Slikarica Larisa koju predstavljamo, slika uglavnom ulja na platnu,posjeduje sve kvalitete iako njen izbor sadrži različite teme i žanrove, od mrtve prirode i pejzaža, do akta i religioznog dapače mističnog nadrealizma.Svakoj temi i svakom sadržaju pristupa na jednako temeljit način.Strpljivošću hiperrealista, mada istovremeno nije ograničena strogošću  fotografskog prenošenja,dokazuje se kao dobar crtač,što donekle pada u drugi plan pred njenim snažnim kolorizmom. Ujednačenom ravnotežom paletom boja postiže potpunu atmosferu koja nas neodoljivo vraća u muzeje i galerije starih majstora. Žanrovi se isprepleću i prelijevaju,ali uz svu tematsku raznolikost,ostaje zajednička prožetost atmosferom svjetlosti,dubok doživljaj prostora i posebnog ugođaja,kojeg senzibilna koloristica Larisa oživljava svojim kolorizmom,istovremeno žestokim i smionim,ali i ujednačenim do najstarijeg polutona...
                                                                                                                                                       Z.Balog


U izvedbi svojih kompozicija slikarica se sluzi tehnikama ulje na platnu,akvarela i tusa.Vjestina savladavanja razlicitih medija ponajbolje se odrazava u tematskoj i izvedbenoj isprepletenosti. Akvarel je izricaj trenutnih raspolozenja s lirskim natruhama i emotivnim titrajima,dok je rad s uljenim bojama na platnu avantura koja u svom nastajanju ukljucuje slojevitost dokumentarnosti, osobnog uzbudenja te mastovitosti kreativne nadgradnje.
 
                                                                                                                     J.Baldani