Leptir

Izložba 16.05.2022. - 25.06.2022. Dječja knjižnica Marina Držića
U suradnji s Udrugom Zeleni klik djeca iz Dječjeg vrtića Duga, skupine Leptir (u 3. godini života) ove su godine sudjelovala sa svojim odgajateljicama Valentinom Glavica i Maricom Kalić Vrga u eTwinning projektu „LEPTIR“.
Ovim projektom kod djece se potiče razvoj interesa za biljni i životinjski svijet u kojem živimo. Djeca su kroz raznolike aktivnosti razvijala prijateljske odnose te naučila da su leptiri jako važni u životu čovjeka, biljaka i životinja.
Posebno osmišljenim aktivnostima nastojao se povezati roditeljski dom i vrtić i time doprinijeti boljoj suradnji. Tako su roditelji sudjelovali u izradi hotela za kukce, izrađivali leptirova krila za maskenbal, pomagali u prikupljanju sadnica i sjemenja potrebnih za sadnju u vrtu leptira.
Svjetski dan leptira je 28. 05. a izložbom se želi potaknuti sugrađane da se prisjete dana kada smo bili češće u prilici vidjeti leptire, prisjetiti se osmijeha kojeg su nam ta nježna bića znala izmamiti na lice, te im ukazati kako je malo potrebno da leptiri ponovno uđu u naše živote.