Likovne kompozicije grafičkih listova

Izložba 02.05.2017. - 14.05.2017. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec
Periodično mijenjanje života u velikom gradu i iskustvo života u prirodi ostavilo je značajan trag u svijesti učenika. To iskustvo uspješno su dočarali u stvaralačkoj širini i slobodi izražavanja koju nudi grafička tehnika linorez.
Susret dvaju svijeta, iskustva života, urbanog i prirodnog okružja, događa se susretom tradicionalnog motiva ribe i suvremenog motiva urbane tenisice. Premda su različitog značenja, opisani motivi likovno su ujedinjeni i skladni. Likovni sklad postignut je materijalizacijom teksture i kontrastima crno-bijelog u harmoničnom ritmu. Stvarajući kontraste crnih i bijelih ploha kao i spletom linija – kompozicije tekstura, učenici su se izrazili tradicionalnim grafičkim jezikom, specifičnim za tehniku linorez.
Svojim orginalnim teksturama, učenici osmih razreda dočarali su ekspresivnu  tišinu podmorja, a učenici sedmih razreda dinamiku urbanog koraka. Njihove teksture i kontrasti u harmoniji pružaju kretanje svakoj grafici pojedinačno, ali i grafičkoj izložbi cjelokupno.
Stela Perić, prof.