Lisica i Kudrica Mudrica

Izložba 01.03.2024. - 31.03.2024. Dječja knjižnica ''M2''
Lisica i Kudrica Mudrica poučna je priča namijenjena čitateljima predškolske i rane školske dobi. U priči je glavni lik djevojčica Tena koja je u svojoj obitelji odgajana uz pozitivne pohvale da je „mudra i pametna” , ali ju je unatoč tome nasamarila lukava lisica. Autorica spoznaju da je biti pametan i mudar proces sazrijevanja djeci prenosi na poetičan način te u višeslojnim odgojnim razinama.

Ostale autorice:
Paola Palumbo - makete i lutke
Tena Pezdevšek -  fotografije, ilustracije i grafički dizan
Paola Palumbo je moliška Hrvatica, rođena u poetičnom mjestu San Felice del Molise. S Hrvatskom je trajno povezuje ljubav, brojna prijateljstva i uspomene na divne godine koje je provela studirajući na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uz ljubav prema književnosti od rane mladosti kontinuirano je razvijala i potrebu za likovnim izražavanjem istražujući upotrebu različitih tehnika i materijala.
Tena Pezdevšek je magistrirala vizualne komunikacije na studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a Lisica i Kudrica Mudrica Sonje Zubović prva je slikovnica u kojoj se na svoj način poigrala fotografijom, ilustracijom i dizajnom.