Mala Mica, dizajnerica

Izložba 18.05.2021. - 18.06.2021. Dječja knjižnica ''M2''
Mala Mica, dizajnerica autorski je prvijenac Marije Gradečak koja nam donosi maštoviti svijet dizajna interijera u rimovanim stihovima i razigranim ilustracijama uz koje ćemo se sjajno zabaviti, a usput štošta i naučiti.

Glavna junakinja priče je Mala Mica, dizajnerica, štosna dama istančana brka za ljepotu i sklad koja spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike... sve do kuhinjskoga seta te rado dijeli svoje znanje iz dizajnerskoga svijeta.
 
Uz svoje svakodnevne navike, komunikacije s klijentima, proizvođačima i izvođačima, aktivnom djelovanju u dizajnu i organizaciji provođenja projekta uređenja interijera, Mica na edukativan način prenosi pozitivnu sliku o komunikaciji i važnosti svih sudionika u kreativnom procesu uređenja jednoga stana.

Više o Mici dizajnerici na poveznici
O autorici Mariji Gradečak:

Oduvijek je voljela mačke! Tijekom djetinjstva ljubav mekanih čupavaca pronalazila je u susjednim mačkama, a kasnije i u svojoj tigrastoj ljubimici. I dalje su joj crtanje i pisanje svakodnevica pa se čini da se oblikovala u nešto odraslije, ali opet veliko dijete. Razvila se je u profesionalnu dizajnericu čija su područja djelovanja tekstil, produkt-dizajn, ilustriranje i dizajn interijera.