Matej Perkov - Gruzija

Predavanje 25.05.2022. | srijeda Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Matej Perkov
Gruzija, Matej Perkov
Koprivnički visokogorac Matej Perkov je 2016. godine u društvu četvorice prijatelja iz zagrebačkog HPD-a ”Kapela“ posjetio bajkovitu Gruziju, zemlju bogate povijesti i jedinstvene prirode. Da bi osjetili atmosferu stijene na kojoj je prema grčkoj legendi okovan Prometej, popeli su se na 5046 m visok Kazbek, koji slovi kao najljepši vrh Kavkaza. U drugom dijelu ekspedicije istraživali su Hrvatima nepoznato gorje Chauki, te gastronomsku šarolikost i kulturno-povijesnu baštinu Gruzije u kojoj su razni narodi ostavljali svoj trag.
Jedinstvena visokogorska avantura oduševila je sve sudionike, koji su se vratili kući s ruksakom punim uspomena i lijepih fotki. O ekspediciji je snimljen i dokumentarni film u trajanju od 45 minuta, a u sklopu predavanja Matej će nam predstaviti i svoju knjigu „Želim dotaknuti nebo“ u kojoj se nalazi pripovijest o gruzijskoj avanturi. 
 
Matej Perkov rođen je u Koprivnici 1983. Živi i radi u Zagrebu, a svaki slobodni trenutak nastoji provesti u prirodi. Iza sebe ima niz planinarskih i visokogorskih pohoda, a svoja iskustva predstavlja na nizu putopisnih predavanja praćenih projekcijom fotografija.