Mi nismo sami

Mjesec hrvatske knjige 25.10.2021. | ponedjeljak Knjižnica Tina Ujevića
Alma Pongrašić predstavit će svoju slikovnicu Mi nismo sami prvom razredu Osnovne škole kralja Tomislava, a na radionici će uz pomoć svoje kujice Gili djecu naučiti kako se pravilno ponašati prema psima.
Potreba za pisanjem ove slikovnice nastala je nakon Alminog volontiranja u azilu za napuštene životinje, gdje je i udomila svoju kujicu Gili.
Mi nismo sami priča je koju bi mogao ispričati jedan lik, no umjesto jednog glavnog junaka priču priča cijeli zbor napuštenih pasa. Otvoreno i naivno svi ti glavni junaci pričaju nam priču o svojoj samoći, tuzi, strahu, šaljući nam istovremeno svoj poziv za pomoć.
Slikovnica Mi nismo sami početak je istoimenog projekta u kojem će se, uz radionice, predavanja i susrete ljudi i životinja, dio sredstava od prodaje ove slikovnice donirati u vidu lijekova i hrane azilima za životinje diljem Hrvatske. 
Projekt možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.
Ova slikovnica autorskog tandema - tekst Alma Pongrašić, ilustracije i likovno-grafičko oblikovanje knjige Hana Vrca proglašena je najboljom hrvatskom slikovnicom u 2020. godini! Međunarodno priznanje WHITE RAVENS dodijeljeno je slikovnici koja rječju i slikom zagovara ljubav i brižnost prema životinjama.
 

https://www.facebook.com/kreativnamreza