Mima Juračak: Sitan život

Mjesec hrvatske knjige 20.10.2023. | petak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Predstavljanje zbirke priča Sitan život Mime Juračak. Predstavljanje će voditi profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Matea Stanić te knjižničarka i književnica Iva Dužić. Zbirka priča Mime Juračak osvojila je nagrade Prozak za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina te nagradu Slavić koja se dodjeljuje najboljoj autorskoj knjizi prvijencu.

Zbirka Sitan život sastoji se od 17 priča podijeljenih u dvije cjeline. Zrela i sadržajno aktualna i stilistički zanimljiva proza, donoseći često nestvarne sudbine te, prema potrebi, mijenjajući muškoga i ženskoga pripovjedača, priča jednostavnost, i ljepotu i ružnoću svakidašnjice, sitnih života zanimljivih likova kakvih se može naći posvuda oko nas s njihovim potragama za ljubavlju, srećom, ostvarenošću i važnošću u svijetu. (Božica Brkan)

O autorici:
Mima Juračak rođena je 1986. u Sisku, diplomirala je filozofiju i knjižničarstvo, radi kao knjižničarka. Bavi se pisanjem i ilustriranjem. Kratke priče objavljivala je u zbornicima natječaja Lapis Histriae te u različitim časopisima i na portalima, a za njih je višekratno nagrađivana (Vranac, Ulaznica, Metafora, Prozak i Stjepko Težak).