Mirisi i odgoj

Predavanje 04.04.2023. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Jelena Bubenik
Aromaodgoj je metoda integrativne aromaterapije i nov i inovativan pristup u odgoju djece uz podršku esencijalnih ulja. Energija mirisa i arhetipovi esencijalnih ulja nenadmašan su „alat“ u odgoju djece. Mirisi esencijalnih ulja imaju snažno djelovanje u odgoju upravo stoga što su djeca duhovno i energetski otvorena i intuitivno se povezuju s mirisima i komuniciraju s njima.

Aromaodgoj kao integrativna pedagogija istražuje i otkriva kako mirisi esencijalnih ulja cjelovito djeluju na dijete i njegovu osobnost, podržavajući njegovo fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje, energetsko stanje i razvoj duhovnih vrlina.

Primjenom esencijalnih ulja utječe se na razvoj djeteta i njegove osobnosti. Utječe se na razvoj osjetila mirisa, povezivanje djece s prirodom. Razvoj emocionalne inteligencije i socijalnih kompetencija, razvoj socijalnih vještina i sposobnost rješavanja socio-emocionalnih konflikata i problemskih situacija, na razvoj kreativnosti i mašte, kreativnog mišljenja te na razvoj duhovnih vrijednosti.

Zahvaljujući korištenju esencijalnih ulja aromaodgojitelj može drukčije, na energetsko-duhovnoj razini, osjetiti, doživjeti i percipirati dijete i imati dublje razumijevanje psiholoških, energetskih i duhovnih procesa kod djeteta. U aromaodgoju osnažuje se roditelje i odgojitelje u prepoznavanju i boljem razumijevanju potencijala i potreba djece, njihove uloge u odrastanju i odgoju te ih se osposobljava za korištenje odgojnih metoda i alata aromaodgoja.

 
https://www.mirta-aromaodgoj.com//
https://pikulica.com//
Yt Dječji vrtić Pikulica