Moj park Maksimir

Izložba 13.05.2022. - 15.06.2022. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Odjel za djecu i mlade
Tema izložbe i likovnog natječaja koji je organiziran u sklopu proslave 60. rođendana vrtića je Moj park Maksimir. U ovom likovnom natječaju sudjelovalo je ukupno 16 dječjih vrtića Grada Zagreba, te jedan Bjelovarski vrtić, od toga je ukupno pristiglo 230 likovnih radova djece, iz različitih odgojnih skupina.
Likovni natječaj „Moj park Maksimir“ ima za cilj kroz razne likovne tehnike poticati kreativnost djeteta i želju za upoznavanjem okruženja, te zelenila glavnog zagrebačkog Parka Maksimir.
Uoči 60. rođendana Dječjeg vrtića Maksimir odlučili smo se da to bude likovno-stvaralački doživljaj voljenog parka. Slušajući o parku i boraveći u njemu, djeca stječu uvid u raznolikost prirodnih bogatstva i slobodu individualnog izražavanja. Uz slobodno odabrani likovni sadržaj, natječaj razvija vještinu umjetničkog izražavanja te dječjeg viđenja prirode.
Djeca u dječjim vrtićima sa svojim su mentorima istražila park Maksimir, te naglasila značaj prirodnog zelenila parka za rekreaciju, odmor i korištenje svog slobodnog vremena. Djeca su se izražavala slikanjem u skladu s vlastitim doživljajem. Natječaj s motivom Parka Maksimir bio je predviđen za individualni i grupni rad djece vrtićke dobi. Odabrane likovne tehnike bile su: pastela, tuš, tempera ili vodena boja. Takve zanimljive likovne tehnike zahtijevaju veliki trud, ali daju slobodu i kreativnost u novim rješenjima.

Organizacijski odbor:
Lana Očko, stručni suradnik pedagog mentor
Petra Malnar, stručna suradnica psihologinja
Marina Valić, odgojiteljica
Sandra Zjačić Ljubičić, odgojiteljica
Silvana Bagarić, ravnateljica