Moja koloristička priča - izložba Vladimira Bišćana

Izložba 14.06.2023. - 14.07.2023. Knjižnica Dubrava Čitaonica tiska
Vladimir Bišćan
Vladimir Bišćan, dječak.
Ima samo 12 godina i svoju prvu samostalnu izložbu, doduše u Knjižnici Dubrava.
Upotrijebit ću Picassovu misao: „Slikarstvo se ne može naučiti, slikarstvo se mora pronaći“ jer je primjenjiva u Vladimirovom slučaju.
Naime, on je svoje slikarstvo na neki način već pronašao, što su otkrili profesori u osnovnoj školi, roditelji i mnogi drugi. Vrijeme u kojem Vladimir odrasta digitalno je, što naravno oblikuje maštu i utječe na njegov likovni izraz, podvlačim video igrice, stripove, ilustracije, reklame...
Vladimir je istovremeno nježan i snažan, nježan kao osobnost, izrazito koloristički obojeni crteži govore o emocionalnoj snazi i toplini, a crtačke improvizacije, moglo bi se reći, nastaju spontano kao izrazi unutarnjih osjećaja, dok su kompozicije izrazi dužeg proživljavanja istraživanja i promatranja. Najljepše je zapravo to što on cijelu ovu priču oko slikarstva gradi s lakoćom, zaigrano i sve ga to jako ispunjava i veseli.
Možda, jednoga dana, u nekom velikom svijetu, u nekoj poznatoj galeriji Vladimir postavi svoju veliku izložbu?! Nadam se da će i tada ostati zaigran i sretan.
Želja mi je i poruka: neka nas umjetnost mijenja na bolje, donosi unutrašnji mir i zadovoljstvo.
                                                                                                                                                     
Desa Ivana Martek
 
Rođen sam 2. 8. 2011. godine u Zagrebu. Počeo sam slikati sa četiri godine. Mašta je u mojoj glavi stvarala svjetove, koje sam uspješno prenosio na papir. Prva učiteljica mi je bila Ivana Desa Martek, koja me dodatno poticala sa svojom snagom i blagošću.
Otkrivam razne načine i tehnike crtanja i slikanja i prikazujem ih na svom YouTube kanalu.
Vladimir Bišćan


Otvorenje izložbe održat će se u Čitaonici tiska Knjižnice Dubrava u srijedu, 14. 6. 2023. godine, u 18:30