#mojabiznisideja

Radionica 25.11.2020. - 16.12.2020. American Corner Zagreb Zoom Kaja Pavlinić

Ciklus online radionica pod nazivom #mojabiznisideja namijenjen je svima koji žele ući u poduzetništvo, bez obzira na godine i prethodno iskustvo, te sudionicima pružiti potrebnu podlogu za razvoj vlastitih ideja, ali i mentorsku podršku koja će im omogućiti da iste razrade i naučeno primjene u praksi.
 
Prva radionica posvećena je tome kako se aktivirati u društvu kao mlada osoba, kako nastaju poduzetničke ideje, koje su prilike za mlade poduzetnike, kako izgleda proces otvaranja obrta i kako razraditi poduzetničku ideju. U interaktivnom dijelu, sudionici će dobiti priliku definirati problem koji ima potencijal prerasti u poduzetničku ideju.
 
Tijekom druge radionice, sudionici će dobiti priliku upoznati se s design thinking metodologijom, a zatim će probleme definirane na prvoj radionici moći razraditi i prezentirati finalna rješenja.
 
Treća radionica zamišljena je u obliku panela s poduzetnicama. Žensko poduzetništvo donosi mnoge izazove, ali isto tako predstavlja vjetar u leđa svim ženama koje nastoje realizirati svoje ideje. Sudionici će dobiti priliku čuti priče uspješnih poduzetnica i pitati ih sve što ih zanima u vezi njihovog poduzetničkog puta.
 
Četvrta i finalna radionica pomoći će sudionicima uobličiti vlastitu ideju u nešto što se može predstaviti drugima. Sudionici će naučiti razliku između elevator pitcha, pitch decka te priopćenja za javnost, a zatim će osmisliti vlastiti elevator pitch i prezentaciju za investitore.

O voditeljici:

Kaja Pavlinić je inženjerka računarstva koja trenutno radi kao projektna menadžerica u IT sektoru, vodi vlastitu udrugu Forum za održivi razvoj Zeleni prozor i vlasnica je obrta pod nazivom KAJUŠKA. Članica je alumni zajednice U.S. State Departmenta (Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship, 2014.) i posjeduje više od pet godina iskustva u vođenju projekata za mlade, osmišljavanju inicijativa i organizaciji raznih aktivnosti.