Morske vertikale

Izložba 02.05.2022. - 31.05.2022. Knjižnica Novi Zagreb Izlozi Žarko Baučić
Žarko Baučić
Žarko Baučić rođen je 1951. u Splitu, a od 1975. živi i radi u Zagrebu. Oženjen je i otac 2 djece. Osnovnu školu završio je u Omišu, a srednju u Splitu. Na FSB u Zagrebu diplomirao je iz područja unaprjeđenja poslovnih procesa, a na interdisciplinarnom međunarodnom postdiplomskom studiju magistrirao iz područja razvoja karijera poslovodnih kadrova.
U Italiji je specijalizirao područje vođenja i upravljanja razvoja karijera. Navedeno obrazovanje predstavlja raritetnu kombinaciju kompetencija: razvoj poslovnih procesa i razvoj ljudi koji vode te procese što rezultira novom paradigmom osposobljavanja za tržište rada putem održive zapošljivosti (BAIN-BAučić INkubator). Tijekom 25-godišnjeg trenerskog iskustva razvijao je stotinjak hrvatskih poslovodnih timova. Tijekom 15-godišnjeg mentorskog pro bono iskustva potiče i razvija karijere preko 4000 studenata svih hrvatskih sveučilišta. Na EU natjecanjima studenata u rješavanju poslovnih problema uspješno osposobljava hrvatske timove za 1. mjesto u Milanu, 2. mjesto u Londonu i 3. mjesto u Rimu.
Moje drugo ja
Od 2009. amaterski se bavi slikarstvom te izrađuje više stotina radova morske tematike u različitim ciklusima i na različitim podlogama s kombiniranim tehnikama. Svi radovi, osim spomenika kulturne baštine Omiša, predstavljaju zamišljene morske motive inspirirane osobnim doživljajima koji pričaju osobnu priču. Toj priči pridonosi djetinjstvo provedeno uz more te doživljaji putovanja Mediteranom i
svim oceanima svijeta u mladosti. Samostalno izlaže na više izložbi u Zagrebu, ali i u tandemu sa sinom koji izlaže umjetničke fotografije.
Od 2012. amaterski se bavi izradom manjih skulptura te izradom nakita.

kontakt: zb.atelje@gmail.com

Izložba je priređena u okviru Projekta 65 plus koji je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.