Most - film

Projekt 23.12.2020. - 31.01.2021. Knjižnica Podsused
Film Most (2020.) donosi nam priču o mladoj slikarici u trenutku umjetničke krize. Potraga za izgubljenom inspiracijom pretvara se u potragu za samom sobom. Put je vodi u djetinjstvo, u Podsused.
Radionica pisanja scenarija; Na sjecištu dvaju puteva – mostovi koji spajaju dio je programa Kulturna i prirodna baština Podsuseda projekt je Knjižnice Podsused koji ima za cilj očuvanje i zaštitu kulturne baštine te ohrabrivanje umjetničkog i kulturnog razvoja korisnika knjižnice svih dobnih skupina, kroz različite vrste programa.

Radionice su bile tematski vezane uz prometnice koje su oblikovale život u Podsusedu. Identitet ove četvrti ponajprije je povezan s prometnicama. Izgradnja željeznice, izgradnja nasipa, izgradnja mosta te autoceste učinila je Podsused sjecištem puteva. Razumijevanje vrijednosti baštine ključno je za njenu uspješnu interpretaciju i pomaže razumijevanju zajednice o potrebi za stalnom brigom za nju.

Radionica je polaznike provela kroz svijet stvaranja filma. Od početne ideje, stvaranja i oblikovanja scenarija, odabira lokacija, scenografije, kostima, do crtanja storyboarda, snimanja te montaže. Radionice pisanja scenarija i snimanja filma pod vodstvom scenaristice i redateljice Dorotee Vučić. Sudjelovali Katja Njari, Karla Lajšić i Luka Filipović. Slikar Leo Rostohar dopustio nam je korištenje slika s izložbe Između svjetova za kulise.

Grb grada Zagreba

  Program Kulturna i prirodna baština Podsuseda sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba.