Može li robot pisati kao Marin Držić?

Predavanje 21.04.2023. | petak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Siniša Bahun
Noć knjige obilježit ćemo razgovorom o mogućnostima iskoristivosti umjetne inteligencije u području umjetnosti i srodnih područja, a organiziran je u suradnji s Klasterom hrvatskih proizvođača videoigara.

Treba li se bojati svijeta u kojem se počelo pričati o kreativnosti strojeva? Mogu li roboti zamjeniti pisce ili ilustratore? Kako će izgledati budućnost umjetnosti? Tresu li se brda Umjetne Inteligencije zbog malog miša ili golemog zmaja?

Siniša Bahun je dramaturg koji posljednjih godina intenzivno radi za domaću industriju videoigara. Scenaristički je obrađivao domaće uspješnice poput igara Scum (Gamepires/Devolver) i The Red Solstice (Ironward/505 Games), te nekoliko dječjih naslova za HRT pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Trenutno radi na više projekata, od kojih je vjerojatno najočekivanija igra novih pustolovina Profesora Baltazara (Gamechuck/Zagreb film). Što zbog profesije, a što zbog vlastite znatiželje, put mu se često nađe između umjetničkog izražavanja i modernih tehnologija.