MUO na sunce!

Radionica 24.05.2024. - 27.05.2024. Knjižnica Voltino Početak događanja: 12:30 sati Odjel za djecu i mlade Muzej za umjetnost i obrt
MUO
U vremenu koje predstoji Muzej za umjetnost i obrt  (zatvorena zgrada za javnost, iseljeni fundus)  na nov način intenzivno razvija svijest građana o važnosti jednog od najznačajnijih i najvećih zagrebačkih i hrvatskih muzeja.

Program Pedagoškog odjela  muzeja nosi krovni naziv „MUO na sunce!“, a cilj mu je usprkos zatvorenoj zgradi Muzeja „izvući“ dio predmeta na svjetlo dana odnosno kontinuirano, na raznovrsne načine prezentirati javnosti dijelove baštine koju čuva. Edukativni programi prvenstveno se odvijaju u vidu gostovanja muzejskih pedagoga drugim ustanovama.

U knjižnicu dolaze muzejske pedagoginje Marta Kuliš Aralica i Petra Galović prezentirati učenicima sedmih i osmih razreda OŠ Voltino edukativnu knjižnicu MUO Stiloplov - Vežite se, polijećemo koja na duhoviti način vodi mlade čitatelje kroz fundus muzeja. Uz prezentaciju učenici će imati priliku napraviti likovni rad na temu izložaka iz fundusa muzeja.