Načela zdrave prehrane za djecu

Predavanje 04.06.2024. | utorak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 18:00
Katja Radolović, studentica diplomskog studija Nutricionizma na Prehrambeno - biotehnološkom fakultetu i voditeljica kulinarskih radionica u Centru za kulturu prehrane kroz prezentaciju će održati predavanje o važnosti pravilne prehrane djece. Savjetovat će roditelje i odgajatelje kako pravilno slagati jelovnike, na što obratiti pažnju prilikom biranja kvalitetnih namirnica, kako ih kombinirati i pripremati.

Katja Radolović rodom je iz Istre, te gaji veliku ljubav prema domaćoj, tradicionalnoj hrani s naših prostora, što nastoji prenijeti i na svojim radionicama. Smatra kako hrana najbolje povezuje ljude, te kako su kvalitetni sastojci i dobro društvo recept su za vrhunska jela. Osim kuhanja, poseban interes joj je i dijetoterapija, odnosno liječenje i prevencija bolesti prehranom. Na taj način, kuhanje može biti idealan alat za postizanje optimalnog zdravlja. Vjeruje kako se nutricionizam i kuhanje izvrsno nadopunjuju, stoga u svom radu želi spojiti teorijsku podlogu znanosti o prehrani i praktičnu primjenu u kuhinji.

Predavanje je dio projekta Zelena knjiznica za zeleni Zagreb te se time pridružujemo Međunarodnom.tjednu arhiva koji ove godine ima temu U planine.