Narančasti otok

Predstavljanje knjige 10.05.2024. | petak Knjižnica Savski gaj Početak događanja: 11:30 Odjel za djecu i mladež Margareta Vidmar i Darko Matić
Margareta Vidmar, art terapeutkinja i Darko Matić, glazbenik predstavit će svoj roman Narančasti otok (Profil, 2023.) namijenjen djeci od 11 do 14 godina.
Riječ je o fantastičnom romanu za koji autori kažu da su inspiraciju našli u stvarnom životu iz kojeg su, maštajući izgradili fantastični svijet. Glavni likovi su dvoje usamljene djece, djevojčica Peperita koja voli crtati i dječak Dilon koji svira gitaru. U romanu se isprepliću znanost, fantastika i ljubav prema umjetnosti, a dugogodišnje prijateljstvo autora pretočilo se u prijateljstvo dvaju glavnih likova.

Margareta Vidmar završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, specijalistički studij psihotraumatologije na Medicinskom fakultetu i dvogodišnju edukaciju za praktičara ekspresivnih terapija. Radi kao likovna terapeutkinja. Autorica je inkluzivnih umjetničkih projekata s ciljem aktivne participacije i socijalizacije marginaliziranih skupina. Dio je tima Močvarnog laboratorija Udruge za razvoj kulture i bavi se avangardnim kazalištem.

Darko Matić oduvijek voli glazbu. Svirao je u raznim rock grupama, nastupao po gradskim klubovima. Pisao je glazbu za predstave na Učilištu ZKM-a. Nagrađen je za glazbu u predstavi Lane Šarić Kad bogovi pobijesne.