Naš zajednički put

Izložba 13.02.2023. - 03.03.2023. Knjižnica Tina Ujevića
Izložba slika grupe autora "Stiviart" Naš zajednički put.

„Umjetnik je onaj koji radi rukama, glavom i srcem“ – geslo je pod kojim su nastali izloženi radovi grupe autora „Stiviart“, vođene stručnim kistom g. Stiva Matića. Svojim djelima autori žele potaknuti promatrača na razmišljanje o važnim temama, interpretiranim snagom umjetničke imaginacije.

Prisutna je heterogenost likovnih stilova, kako izborom medija tako i prema narativu i specifičnosti likovnog izraza koji svojim karakterom određuje svakog pojedinog autora. Uočljiva je sljubljenost autora s temama, bilo da je riječ o krajobrazu, inetrijeru, portretu, apstrakciji... Slike će privući gledatelja u začarani krug ljepote izborom motiva, tretiranih u nježnom ali ipak snažnom, slikarskom kistu punom topline i radosti stvaranja. U pojedinim radovima vidimo pomicanje granica, primjenom snažnog kolorizma, od harmoničnog prema razobličenom, rasutom. No, ta transformacija i dalje u ljudskom oku i duhu ostavlja pečat ljepote koja nam nosi radost, čak spokoj i mir.

To je put umjetnika, put koji se nježno, s finoćom, s ovih slika pretače u gledatelja posve prirodno i povjerljivo.

Autori izlagači: Ana Kolar, Danica Karažinec, Olga Mička, Rajna Skala, Stiv Matić, Vesna Korman, Vesna Kovačević, Vesna Marinović, Zdenka Krivka.

Na otvorenju izložbe 16.02.2023. u 18 sati nastupa gospel zbor Sunce.