Natalija Nikpalj: Papirnati svemir – radionica dizajna

Radionica 18.09.2023. | ponedjeljak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 17:00 Natalija Nikpalj
Radionica dizajna
Kako osmisliti mitološki suvenir?
Papirnati svemir
 
I ove godine u sklopu šestog ciklusa projekta Hrvatske mitske baštine pod nazivom Sunce, Mesec i te drobne zvezdice bavimo se i dizajnom. Tema je svemirska – Astralije.
Svemirska tijela, planeti, zvijezde, meteori, sve što noću sjaji na tamnom nebu. Ali i danju na plavome, Sunce, duga…  Inspiracija će nam biti motivi I tumačenja pojava I značenja koja su u ranome srednjem vijeku pridavana nebeskim pojavama. Na radionici ćemo na suvremeni način, kroz dizajn oblikovati papirnate svemirske pojave i tijela te svoje nove ideje realizirati kao mobile od papira. Počet ćemo skicama, a inspiracija nas možda odvede do nekog našeg zamišljenog galaktičkog sustava.

Ovim projektom sudjelujemo na Danima europske baštine 2023.
 
Prijave na radionicu:
knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili tel. 3703-414
 
Natalija Nikpalj (1971, Zagreb) na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu predaje u zvanju redovitog profesora. Oblikovanje vizualnih komunikacija magistrirala je na poslijediplomskom studiju dizajna u Ljubljani na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn.  U svom se profesionalnom i istraživačkom radu bavi pitanjima vizualnog identiteta, tipografije, sustavima znakova u komunikaciji, te komunikacijskim i edukativnim aspektima dizajna. Vodi programe i radionice u području istraživačkog i kritičkog dizajna, te je autor knjige FUSE tipografija, kao i stručnih tekstova: Priručnik za oblikovanje vizualnih komunikacija (Do You Speak Design) i Glossary, tipografski pojmovnik. Radi na projektima oblikovanja vizualnih komunikacija na području kulture i umjetnosti u RH. Profesionalni je član Hrvatskog dizajnerskog društva i ULUPUH-a, sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije.