Natječaj za crtež na temu sadržajne nadogradnje Savskog mosta

Natječaj 18.04.2024. - 16.05.2024. KGZ
Savski most jedini je zagrebački pješački most, no toj ulozi nikad nije bio smisleno prilagođen. Nakon recentne obnove 2022. godine, većina plohe mosta namijenjena je biciklistima, a ne pješacima.

Tema natječaja
Mogućnosti mosta kao veze između dviju obala te kao mjesta zadržavanja i boravka (dodavanjem klupa, zelenila...)

Zadatak natječaja
Predložite u formi crteža na formatu A4 što bi sve ploha mosta mogla sadržavati kako bi on bio bolji i ugodniji društveni prostor, a da se pritom ne ometa njegova osnovna komunikacijska uloga za pješake i bicikliste. 

Natječaj namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta provodi se kao dio projekta Više (od) mosta, koji tematizira mogućnosti sadržajne nadogradnje plohe Savskog mosta. 

Nagrade
Dodijelit će se prva, druga i treća nagrada u obliku poklon paketa Goethe-Instituta Kroatien.

Rok za predaju natječajnih prijedloga je četvrtak, 16. svibnja 2024. u ponoć.

Svaki autor/ica može prijaviti jedan prijedlog.

Predaja prijedloga:
e-poštom na adresu: kultur-zagreb@goethe.de  ili poštom na adresu:

Goethe-Institut Kroatien
Zadarska 80
10 000 Zagreb
uz napomenu „Natječaj Savski most“
 
Uz crtež u formatu A4, prijedlog na poleđini treba sadržavati i ime autora/ice i kontakt.


Žiri 
O nagrađenima crtežima odlučuje žiri u sastavu: Ivana Fištrek (voditeljica zbirke Zagrabiensia u Gradskoj knjižnici), Ivana Korpar (Goethe-Institut Kroatien) i Saša Šimpraga (1postozagrad). Žiri će objaviti rezultate u roku 10 dana od isteka natječajnog roka za predaju radova, na mrežnim stranicama Goethe-Instituta Kroatien. 

Izložbe
Svi na natječaj pristigli radovi bit će potom izloženi na izložbama u Knjižnicama grada Zagreba: Knjžnici Savski gaj i Knjižnici Jelkovec.

Više (od) mosta projekt je Goethe-Instituta Kroatien, a podržan je i od Grada Zagreba / Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad i Mjesnog odbora Kajzerica. Partneri su Knjižnice grada Zagreba / Gradska knjižnica, Knjižnica Savski gaj, Knjižnica Jelkovec i 1POSTOZAGRAD