Natura obscura na Brdu knjiga

Ostalo 15.05.2022. | nedjelja Knjižnica Marije Jurić Zagorke Početak događanja: 9:00
Brdo knjiga festival je knjiga i planina koji približava literaturu onima koji slobodno vrijeme provode u planinama, kao i planine onima koji uživaju u čitanju. Inicijatori festivala su Željko Žarak, pasionirani planinar i izdavač (Libricon d.o.o., jedini je specijalizirani izdavač knjiga planinske i putopisne literature u Hrvatskoj) i Milan Majerović-Stilinović, novinar i stručnjak za odnose s javnošću. Festival se održava na području Samobora i okolice, od 12. do 15. svibnja 2020. 

Posljednji dan bogatog festivalskog programa osmišljen je kao kružna izletnička tura od Šoićeve kuće do Planinarskog doma Žitnica na Japetiću, kamo nosioci projekta Natura obscura - knjige na planine (Knjižnica M. J. Zagorke i PD Izletnik) i svi zainteresirani građani odnose knjige koje će tako postati dijelom ponude Pl. doma Žitnica. 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na tom izletu u nedjelju, 15. svibnja, u 9 sati kod Šoićeve kuće, pa krećemo na kružnu turu do Japetića, uz kreativne odmore, čitanje planinske literature i glazbu. Do početne točke vraćamo se preko Velikih vrata.