Neodređeno doba dana

Izložba 23.09.2014. - 16.10.2014. Knjižnica Marije Jurić Zagorke Ivona Jurić
U nizu izložbi Mladi likovni umjetnici u Knjižnici u odabiru Feđe Gavrilovića izložbom akvarela pod naslovom Neodređeno doba dana predstavit će se Ivona Jurić akademska slikarica. Na otvorenju izložbe 23.9.2014. s početkom u 19 sati gostuju autorica, Ivona Jurić i Feđa Gavrilović, likovni kritičar.
Ivona Jurić, sudionica brojnih skupnih i autorica samostalnih izložbi, dobitnica nekoliko nagrada, rođena je 1987. godine  u Zagrebu. Godine 2005. završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, a 2010. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Duje Jurića.
Neodređeno doba dana prva je njena ekskluzivno akvarelistička izložba, kaže Feđa Gavrilović, te dodaje:
"Tema pejzaža kojom se autorica duže vrijeme bavi, u akvarelnoj interpretaciji dobiva posebnu nježnost. (...) Pejzaži na ovoj izložbi građeni su njezinim specifičnim, usitnjenim rukopisom, a njihova struktura otkriva početno apstraktnu konstrukciju. Cilj radova, unatoč njihovoj realističnosti, nije prikaz konkretne lokacije ili atmosferske prilike (nazivi nekih slika Neodređeno doba dana sugeriraju taj odmak od preciznosti) nego razmatranje konstrukcije vanjskog svijeta kroz nepravilna područja na papiru. (...)  Ne odričući autorici posebnu senzibilnost ili osobne asocijacije koje je vežu uz prikazano, možemo ove akvarele gledati kao prizore svijeta lišene priče, lišene svih emocija osim onih koje su kistom utisnute u njihovu formu. U tome je i ljepota njihove poezije, koja je vrlo osobna ali nas ne bombardira intimom. Umjetničin biografski ego (njezina erudicija, iskustva, traume) nije prevladao nad njezinim prvenstvenim pozivom, a to je onaj slikarski, vizualni, koji predočavanje pretpostavlja naraciji."