New York danas

Ostalo 25.03.2021. | četvrtak American Corner Zagreb Početak događanja: 18:00 Facebook live putem platforme Zoom Marijana Marinović
Marijana Marinović novinarka je koja se vrlo uspješno bavi fotografijom. Prije otprilike šest godina odselila je iz Hrvatske u New York isključivo zbog upisa u školu fotografije NY Film Academy.
Nakon završenog školovanja ostala je u New Yorku gdje radi kao dopisnica hrvatskih medija. Kroz svoju karijeru upoznala je mnogo filmskih zvijezda, političara, novinara i drugih zanimljivih osoba. Vrhunsko umijeće fotografiranja pokazuje snimajući svakodnevno fotografije po njujorškim kvartovima, najviše u Sohou ili u Dumbu u Brooklynu s pogledom na most i vizure Manhattana. Tamo često snima i modne editorijale.
Budući da se rijetko odvaja od kamere, a New York je kao jedna velika pozornica ispunjena savršenom scenografijom i slikovitim ljudima, često fotografira ulične svirače, beskućnike, užurbane prolaznike ili jednostavno znamenitosti grada - od svjetala Empire State Buildinga do Bethesda fontane i Bow Bridgea u Central Parku kada su okupani snijegom.
 
U razgovoru ćemo saznati o prilikama u New Yorku danas, kako se Njujorčani nose s epidemijom i ekonomskom krizom i koja su iskustva života i rada naše gošće u ovom velikom gradu.

Program Discover America predstavlja ciklus putopisnih predavanja koji se odvija se u okviru  American Corner Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Republici Hrvatskoj.

Događanje pratite uživo na Facebook stranici American Corner Zagreb.