Nijansa do nijanse

Izložba 11.01.2023. - 31.01.2023. Knjižnica Staglišće Udruga Pozor! - slikarska grupa Nijanse
Jasna Perica
Udruga Pozor! je tijekom 2022. god., putem platforme Zoom, koristeći raspoloživa sredstva iz fondova Europske unije, osmislila program usmjeren na povećanje socijalne uključenosti osoba starije životne dobi.
Kroz likovne radionice, pod stručnim vodstvom akademske slikarice i likovne pedagoginje Sunčice Balažic – Stjepanović, polaznicima je omogućeno ne samo likovno obrazovanje i kreativno izražavanje već i stjecanje informatičkog znanja i upoznavanje novih tehnologija.
Na ovom slikarskom putovanju upoznale su crtaće tehnike olovke, ugljena, tuša, zatim slikarske tehnike akvarela, tempere, akrila i kolaža te grafičku tehniku monotipije. Upoznale su osnovne elemente likovnog jezika i hrabro se okušale u likovnom izražavanju. Prije svakog praktičnog rada pratila se osmišljena prezentacija popraćena prigodnim video prezentacijama, gdje se dobio uvid o pravcima u likovnoj umjetnosti, važnim domaćim i svjetskim  umjetnicima koji su ih obilježili, što je bila polazna točka za nastajanje likovnog uratka. 
Svaka polaznica nosi svoju životnu priču, različit obrazovni, profesionalni, obiteljski, senzitivni i ostali milje, ali ono što ih povezuje je želja da se okušaju u likovnom izražavanju. Uz takvo druženje, edukacije i izmjenjivanje iskustava nastali su zanimljivi likovni radovi.

Grupu Nijanse čine autorice:

Alemka Božić
Blanka Salkić
Dora Čulo
Duška Vujnović
Goranka Lugomer Armano
Gordana Bogdan – Bohaček
Jadranka Knežević
Jasna Perica
Ljubica Vlahović
Mira Janković
Zalkida Hadžibegović

Izložba je dio projekta Knjižnica grada Zagreba 65 plus.