NMK: druženje s Ivom Bezinović-Haydon

Predstavljanje knjige 19.02.2024. | ponedjeljak Knjižnica Voltino Početak događanja: 09:30 Odjel za djecu i mlade
Naša mala knjižnica

NAŠA MALA KNJIŽNICA međunarodni je projekt nastao na inicijativu slovenske izdavačke kuće KUD Sodobnost prije petnaestak godina. Pažljivim odabirom autora, ilustratora i njihovih  djela, projekt NMK je u Sloveniji u kratkom vremenu postao vrlo popularan i hvaljen. 

Hrvatska izdavačka kuća Ibis grafika započela je suradnju na projektu 2018. godine, kada je Naša mala knjižnica po prvi puta stigla u hrvatske škole i vrtiće. Ponudom zanimljivih knjiga i raznih kreativnih zadataka u Kreativnim knjižicama, NMK je već u drugoj godini provođenja brojio gotovo dvostuki broj prijavljenih škola, vrtića i knjižnica.

Ove školske godine jedna od autorica koja se obrađuje u sklopu Naše male knjižnice je Iva Bezinović-Haydon. Rođena je u Rijeci 1981. godine. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dosad su joj objavljene tri slikovnice. Njezine slikovnice “Moja baka ne zna tko sam” i “Gdje se skriva Vedran” bile su finalisti natječaja “Ovca u kutiji” za najbolju hrvatsku slikovnicu 2021. i 2022.

U slikovnici "Gdje se skriva Vedran" autorica Iva Bezinović-Haydon  progovara o teškim temama s lakoćom u tekstu i bez kompliciranih izraza: autorica nas je uvela u neobičan svijet dječaka Vedrana i njegovih neobičnih svakodnevica. Ispričana kroz pitanja djevojčice Eve na koja brižno odgovara njena mama, ova je priča objedinila nedostanjanje, ljubav i bol za izgubljenim djetetom.

Više na poveznici: https://nasamalaknjiznica.hr/vedran-23/.