No name

Predstavljanje knjige 27.05.2022. | petak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.30 sati Snježana Babić Višnjić
Održat će se predstavljanje romana za mlade NO NAME/Klinci s Ranžirnog, autorice Snježane Babić Višnjić u izdanju naklade Semafora. Knjigu će, uz autoricu, predstaviti Silvija Šesto, odabrane dijelove romana će interpretirati dramska umjetnica Svetlana Patafta, uz glazbenu pratnju na gitari Filipa Gala. 

No name, ili kraće NN, naziv je glazbenog benda mladih nadarenih srednjoškolaca, polaznika podjednako imaginarne koliko i stvarne umjetničke srednje škole. Dan u kojem ih upoznajemo, Kris, Miha i Jakov pripremaju se za svoju prvu svirku uživo u jednom manjem zagrebačkom klubu, uz potporu frendica i pratećih vokala Rebeke, Mije i Nine.
Napetosti zbog treme i želje za uspjehom prelamaju se s njihovim svakodnevnim borbama s vlastitim demonima anksioznosti, pomanjkanja samopouzdanja, nesigurnosti, ali i bulimije i ovisnosti, što doživljava vrhunac u neočekivano posjećenom nastupu , ali i prijateljičinoj smrti čiju nadnaravnu prisutnost svi osjete intenzivnije nego za njezina života koji je provela u sjeni svih njih…   Priča je to posvećena svim onim mladima koje su u najranijoj dobi nepravedno etiketirali kao ”lijene, neaktivne, problematične” pa odrastaju na marginama gradskih strujanja, ne prepoznajući se u onome što se i kako se o mladima govori u medijima, kako ih se opisuje, kako oni samo sebe opisuju.