Noć cirkusa #4

Izložba 11.11.2022. - 10.12.2022. Knjižnica Marije Jurić Zagorke
U petak 11. studenog održano je otvorenje izložbe Nikole Mijatovića, Lice klauna. Nakon otvorenja bio je predstavljen Godišnjak hrvatske cirkuske produkcije - C21, u izdanju Društva umjetnika suvremenog cirkusa (DUSC).  
 
Izložba pod nazivom „Lice klauna“ Nikole Mijatovića u knjižnici Marije Jurić Zagorke - Krvavi most, nastavak je suradnje između ove gradske institucije i Cirkorame na programu "Cirkus u knjižnici" koji se odvija već četvrtu godinu za redom. Riječ je o netipičnim i intimnim grafičkim otiscima, isto tako netipično iskrenog koncepta, izvučenog iz osobnog iskustva gdje se umjetnik kao roditelj nesvakidašnjeg zanimanja suočava sa apsurdnošću društvenog sustava.

Godišnjak suvremenog cirkusa i ulične umjetnosti u 2021. godini, prvi je pokušaj sustavnog bilježenja suvremene cirkuske i ulične umjetnosti u Hrvatskoj, što je značajan trenutak za scenu sada, ali i za njezin budući razvoj. Godišnjak kroz pet poglavlja dokumentira hrvatsku suvremenu cirkusku produkciju i sva njena postignuća u 2021. godini.
Godišnjak će predstaviti predsjednik DUSC-a Nikola Mijatović.