Oblačak i puno kaputića

Izložba 14.01.2022. - 06.02.2022. Knjižnica Sesvete Odjel za djecu i mlade
Mala čitafora
Čitajući slikovnicu Oblak u žutom kaputu, djeca polaznici DV Leptir, krenuli su u istraživanje mnogih tema i likovnih tehnika (crtanje olovkom, drvenim bojicama, oslikavanje vodenim bojama, pastelama, kolažno kombiniranje raznih materijala kao što su karton, vuna, vata, itd.) te su nadahnuti pričom i ilustracijama slikovnice nastali likovni radovi virtualne izložbe Oblačak i puno kaputića.   
Djeca su priču prepričavala i rado slušala uvijek iznova, dramatizirala je koristeći postojeće materijale te lutke i izrađeni lik Oblaka u žutom kaputu. Istražila su što je sve žute boje, promatrala oblake i pratila dnevne promjene vremena, crtala i oslikavala svoje kaputiće, rukavice i šalove te kroz pokret i vježbanje oživljavala priču. Razgovarajući o tome što su sve dobra djela, otkrili su kako su i zajedništvo, suradnja i prijateljstvo vrijednosti koje mogu darivati. 

U knjižnici je do 30. siječnja 2022. izložen manji dio radova, a u cjelini, zajedno s fotografijama nastalim tijekom čitanja slikovnice i rada u grupama, može se razgledati virtualno. U izložbi sudjeluju djeca iz starije jasličke skupine Kapljice (odgojiteljice: Anamarija Orlović i Natalija Tarandek), mlađih vrtićkih skupina Ivančice (odgojiteljice: Jelena Grgac i Sandra Perša) i Suncokreti (odgojiteljice: Ines Benić i Ana Sremić), srednjih vrtićkih skupina Cvjetići (odgojiteljice: Valentina Cerinski i Ivanka Žagrović), Mravići (odgojiteljice: Margareta Franjić, Maja Mahović i Vjera Ravlić) i Smješkići (odgojiteljice: Tatjana Šagadin i Vesna Gregurec) te starije vrtićke skupine Pingvini (odgojiteljice: Lidija Jović i Ivana Vukelić)