Obojeni eksperimenti

Izložba 23.01.2012. - 17.02.2012. Knjižnica Tina Ujevića
 
Slikarica Anna Tomova Živčić rođena je 1948. godine u Sofiji, Bugarska. Osnovu školu i gimnaziju završila je u Sofiji, a diplomirala je na PMF- u u Zagrebu.
U Kopru je počela raditi 1975. godine, a od 1980. radi u Zreče kao kemičar u ekologiji.  Slikarstvom se počela baviti još u osnovnoj školi.
Anna Tomova Živčić počela se ponovno aktivno baviti svojim mladenačkim hobijem prije pet godina. Novi put i novo područje izražavanja pronalazi u samostalnom slikarskom radu. Izložba „Obojeni eksperimenti” samo su jedan dio toga rada.
Najčešće izrađuje monotipije, no radi i u drugim slikarskim tehnikama kao što su ulje na platnu, akvarel i akril.
Boje njezinih radova dinamične su i snažne – vrlo se rijetko koristi pastelnim nijansama. Svoju kreativnost često provjerava pomoću materijala koji tradicionalno ne spadaju na platno, kao što su pijesak, staklo, školjke... Izbor motiva također je širok: od potpune apstrakcije, pejzaža do buketa cvijeća. U svojim djelima udružuje različite materijale i tehnike slikanja te ih međusobno povezuje i kombinira.
U svom stvaralaštvu ima podršku obitelji, koja je prati i pomaže joj. Članica je „Društva slikara i fotografa Slovenske Konjice”,  „Društva slikara Slovenije” i Kluba umjetnika „Zreški art”. Do sada je organizirala 30 samostalnih i sudjelovala na oko 50 zajedničkih izložbi..
   


http://www.kaportal.hr/izlozba-anna-tomowa-zivcic-gkka