Od mačjeg kašlja do ljetnih punika

Izložba 20.06.2022. - 24.07.2022. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec
Mala čitafora
Učenici drugih razreda OŠ Luka sudjelovali su u radu Male čitafore u siječnju i veljači čitajući knjigu Sirup protiv mačjeg kašlja te tijekom ožujka, travnja i svibnja čitajući knjigu Princeza i zmaj.
Inspirirani duhovitim pričama u kojima su mogli prepoznati i svoje školske brige, matematičke zavrzlame, jezične nedoumice, ali i zanimljiva rješenja i zabavne igre slovima i riječima; posvetili su se oslikavanju svojih dojmova te su u tehnici akvarela, flomastera te pastela i drvenih bojica nastali izloženi radovi. 
U izložbi sudjeluju učenici 2.a razreda pod mentorstvom učiteljice Ljiljane Frigan Perko, učenici 2.b razreda pod mentorstvom učiteljice Mirne Turniški, te učenici 2.e razreda pod mentorstvom učiteljice Tanje Resman.

Radovi su izloženi u knjižnici, a mogu se pogledati i u virtualnoj galeriji:
Sirup protiv mačjeg kašlja
Princeza i zmaj

Želite li saznati kome trebaju oblozi za savjest ili što sve može biti mačji kašalj, pročitajte i vi slikovnicu Silvije Šesto: "Sirup protiv mačjeg kašlja" koju je ilustrirala Vanda Čižmek. Ako pak želite upoznati princezu kojoj je dosadilo čekati princa i odgonetnuti što se krije iza izraza ljetni punici, krenite u avanturu čitanja slikovnice Eme Pongrašić: "Princeza i zmaj"koju je ilustrirala Ivana Guljašević.