Online predavanje: Study in/out of Croatia

Predavanje 18.10.2021. | ponedjeljak American Corner Zagreb Početak događanja: 14 sati Zoom - Knjižnica Jelkovec dr. sc. Maja Brkljačić
Dr. sc. Maja Brkljačić održat će virtualno predavanje na engleskom jeziku Study in/out of Croatia za srednjoškolske učenike. Razgovarat ćemo putem Zooma iz Knjižnice Jelkovec, suradničke knjižnice Američkog kutka, o mogućnostima studiranja u inozemstvu i u Hrvatskoj te o osobnom iskustvu dr. sc. Maje Brkljačić, stipendistice Instituta Erich Maria Remarque i fondacije Alexander von Humboldt te gostujuće predavačice na Northwestern University u SAD-u.

Ovo je prvo događanje u okviru novog tematskog ciklusa Američkog kutka Zagreb - Promoting Student Mobility.

Molimo sve zainteresirane da se unaprijed najave slanjem svoje e-mail adrese na iva.klak.mrsic@kgz.hr.



O predavačici:

Maja Brkljačić 
diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirala i doktorirala na Central European University u Budimpešti. Radila je kao istraživač na Institutu za humanističke znanosti (Institut für die Wissenschaften vom Menschen) u Beču te kao projektni koordinator za Westfälische Wilhelms-Universität u Münsteru. Radila je kao voditelj projekta na Central European University i kao gostujući predavač na Northwestern University u SAD-u. Objavila je desetak znanstvenih radova. U ne-znanstvenom dijelu života, Maja je radila kao direktorica školskog programa u Školskoj knjizi, kao izvršna direktorica u Profilu i kao voditeljica edukativnih programa za učenike u Algebri. Autorica je udžbenika i održala je brojna stručna predavanja i radionice.