#ostani doma S PERLICAMA!

Izložba 17.09.2020. - 30.09.2020. Knjižnica Sesvete Početak događanja: Otvorenje izložbe u 19 sati Galerija Oblok
Narodno sveučilište Sesvete
 U sklopu Sesvetske kulturne jeseni, u organizaciji Narodnog sveučilišta Sesvete, izloženi su radovi polaznica tečaja izrade etno nakita Centra za kulturu, nastalih za vrijeme trajanja samoizolacije.
Polaznice tečaja izrade etno nakita iskoristile su period izolacije ne samo da prate kulturne sadržaje nego da ih u tišini svog doma stvaraju. Vrijeme u kojem su morale biti same, fizički odijeljene, provele su kreativno i konstruktivno. Znanje i iskustvo koje su godinama stjecale na radionicama etno nakita iskoristile su na najbolji mogući način, stvarale su nakit koji su oduvijek željele, a nisu ga imale vremena ranije napraviti. Svoje radove redovito su objavljivale na društvenim mrežama i na taj način međusobno se poticale na stvaranje novih i originalnih radova koji su sada prikupljeni i objedinjeni u ovoj izložbi.
Ova izložba predstavlja hrabru grupu žena koje i u teškim vremenima nalaze snagu odmaknuti pogled od negativnih vijesti, loših statistika, nagovještaja opće kataklizme i sačuvati pozitivan duh koji nosi ljudsku težnju da se stvara dobro i lijepo.