Otkrivamo mlade talente

Projekt 17.03.2023. | petak Knjižnica Dugave
"U dvadeset godina provedbe projekta Otkrivamo mlade talente, koji se provodi u Knjižnici Dugave i u sklopu kojeg je postavljeno na stotinjak izložbi darovite djece i mladih,  Ana Horvat se izdvaja prije svega zrelošću i raznolikim opusom radova, posebno kada se uzmu u obzir njezine godine. Likovni radovi su najčešće realistični prikazi životinja, vješto tehnički i koloristički izvedeni, ponekad sa zadivljujućom preciznošću kod crteža kukaca ili pak s nježnom, gotovo liričnom notom prikaza životinja u zimskom, bajkovitom okruženju izloženi za božićne blagdane. Literarni radovi su također iznenađujuće pripovjedno zreli ispričani po klasičnoj pripovjednoj formuli uz elemente bajke ali sa suvremenijim temama (zaštita životinja i prirode), s dobro osmišljenim uvodom, zanimljivim zapletom,  pobjedom dobra i nenametljivom plemenitom porukom na kraju.

Taman kad pomislite kako će mlada umjetnica zakazati kao predavačica zbog neiskustva i treme, Ana Horvat vas opet oduševi i iznenadi kao  izvrsna predavačica, jezgrovita, razgovijetna, komunikacijski otvorena i bliska svojoj publici. Kao da joj je to svakodnevni posao. U čemu je tajna? Moja je pretpostavka da su stari bogovi, kada su dijelili darove s Olimpa, kod Ane zaboravili na vrijeme, pa su je tako podarili s mnogostrukim talentima koji su inače bili namijenjeni za više osoba." - iz pogovora još neobjavljene Anine knjige, 2022.


Pozivamo vas na predavanje Svijet ptica koje će za vas održati autorica izložbe i istraživačkog - art dnevnika Ana Horvat, učenica petog razreda OŠ Ive Andrića. Pridružite nam se u petak 10. veljače u 14:00. Svečano zatvaranje izložbe održat će se u petak, 17. ožujka u 14:00 h.

Medijska promidžba: HR-Zavrti zvrk, srijeda, 22.2. u 13:45 / Radio Sljeme - Ono nešto, utorak, 28.2.u 18:30 / HR - Zavrti zvrk, 1.3. u 13:45

Ana Horvat u knjižnici Dugave 2022. - predgovor za Aninu knjigu - zbirku priča