Otvorenje Makedonskog kutka

Akcija 12.10.2018. | petak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18:30
Pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića i na inicijativu predstavnice makedonske nacionalne manjine Zagrebačke županije Lene Đapić otvara se Makedonski kutak u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića, prvi takve vrste u Zagrebačkoj županiji. Kutak će sadržavati makedonsku literaturu na hrvatskom i makedonskom jeziku izdanu u Republici Hrvatskoj koja je plod bogate izdavačke djelatnosti Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj i makedonskih društava po gradovima diljem Hrvatske kroz 25 godina.
Makedonski će kutak u našoj knjižnici također biti i mjesto susreta i odvijanja brojnih makedonsko-hrvatskih multikulturalnih događanja.
Tradicijski su Hrvatska i Makedonija oduvijek odlično surađivale te se i na ovaj način nastoji obogatiti ta suradnja i kulturni život grada Zaprešića te doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju.
Uz otvorenje kutka bit će predstavljena i zbirka recepata Najbolje iz Makedonije Lene Đapić te će biti ponuđena najbolja jela iz zbirke. Zbirku će predstaviti urednica Judita Rey Hudeček. Predstavljanje će svojim glazbenim nastupom upotpuniti pjevačka skupina Ezerki.
Organizatori događanja su predstavnica makedonske nacionalne manjine Zagrebačke županije Lena Đapić i Hrvatsko-makedonsko društvo. Događanje su omogućili Grad Zaprešić i Zagrebačka županija.