Ovo je tek početak

Izložba 01.03.2016. - 19.03.2016. Čitaonica i Galerija VN
“Ovo je tek početak”
(grafit nepoznatog autora)
 
Učimo se jedni od drugih, od svijeta, od prirode, od tehnologije, promatrajući, razmišljajući, sumnjajući, ponavljajući, malo po malo, spremajući se za hrabar iskorak, često u nepoznato i najčešće sami.
 
U kratko vrijeme, koliko se znamo, podučavajući i družeći se sa mladim ljudima koji studiraju i kojima smo profesori, svjedoci smo fotografskog sazrijevanja i usvajanja iskustava. Vrijeme je brzo, promjena je brza i ne zaobilazi nikoga. Svaki predani rad rezultira vidljivim promjenama i upravo je to ono što motivira i hrabri, kako studente, tako i nas predavače.
 
Nismo samo mi, pomažu nam umjetnici koji su ostavili brojne tragove, postavili nerijetko ozbiljna pitanja, i također, postavili nam zadatke. Svako ostavljanje ili prenošenje iskustva je obvezujuće, potiče nas na promišljanje, preispitivanje, ponekad i pokušaje reinterpretacije ili eksperimenta i na taj način se referiramo i na naše vrijeme, naše živote, danas. Dok učimo manje je važno koliko smo moćni ili vješti, kudikamo je važnije da smo radoznali. Radoznalost, kao što je znano, otvara sva vrata. Na nama je da tu radoznalost njegujemo i potičemo.
 
Izloženi radovi studenata Odjela medijskog dizajna Sveučilišta Sjever u Koprivnici nastali su kroz samostalan rad studenata na zadane teme tokom semestra „Umjetnička i medijska fotografija“. Uz samostalan rad važan segment bili su i seminarska izlaganja o značajnim svjetskim fotografima. Proučavanje njihovog rada i biografija svakako je pomoglo otvaranju prostora vlastitog istraživanja.
 
Izloženi radovi profesora mentora Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza samostalni su radovi pridruženi kontekstu predstavljene teme istraživanja fotografskih medija.

KONCEPCIJA: Iva-Matija Bitanga, Igor Kuduz

IZLAGAČI: Toni Batić, Iva-Matija Bitanga, Ivan Evačić, Matija Franov , Paolo Patrick Hrga, Magdalena Krištofić, Brigita Krog, Igor Kuduz, Lea Kukmanović, Eva Milković, Monika Matak, Stela Pernarić , Saša Rađenović Nikola Sinković, Vanja Šok, Matea Topolovac, Domagoj Vicković