Pavle Tomas: Vancouver Rainforest

Izložba 01.03.2023. - 27.03.2023. Knjižnica Voltino Čitaonica
Pavle Tomas
Vancouver je smješten na geografski i klimatski vrlo povoljnom mjestu. Zbog toga slovi kao jedan od najljepših i najugodnijih gradova Sjeverne Amerike. Nalazi se na ušću rijeke Fraser i velikim dijelom izlazi na mirni zaljev Georgia. Taj golemi zaljev od otvorenog Pacifika štiti Vancouver Island. Sjeverna obala grada se naslanja na prašumu i obronke planinskog lanca koji se dalje proteže cijelom Britanskom Kolumbijom. Tamo je, u takozvanoj kišnoj šumi, nastala većina ovih fotografija. Danas u Vancouveru i diljem Kanade različite organizacije ulažu napore u očuvanje te predivne prašume, odnosno kako je oni zovu, Old Growth Forest.

PAVLE TOMAS rođen je u Zadru 1984. g. gdje  završava osnovnu školu i gimnaziju. Kao zagrebački student ekonomije usmjerio se na turizam, posebno na njegove specifične i selektivne oblike.  Diplomski rad  na temu dark turizma objavljen mu  je u Liburni, časopisu Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.
Godine 2018. seli se u nizozemski Rotterdam  koji postaje njegova  baza za putovanja po cijeloj Europi.
Od 2022. živi u Vancouveru, gdje posebno voli provoditi vrijeme istražujući golema kanadska prostranstva. Veliki je ljubitelj prirode, pasa, skijanja... Voli istraživati i upoznavati nove sredine. Ovom izložbom  priuštio nam je pogled u ljepote kanadske prirode koja okružuje grad Vancouver.