Planina svjetlosti

Predstavljanje knjige 28.05.2024. | utorak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 18.00 sati Jasminka Domaš
Jasminka Domaš živi i radi u Zagrebu kao novinarka Vanjskopolitičke redakcije Hrvatskog radija. Članica je HDP-a i PEN-a. Uvrštena je u Hrvatsku književnu enciklopediju. Jedna je od rijetkih židovskih spisateljica u Hrvatskoj,a pojedina su joj književna djela objavljena na njemačkom, engleskom, talijanskom, češkom i slovenskom.
Djela su joj predstavljena na Interliberu, Sajmu u Puli, Leipzigu, Frankfurtu, Jeruzalemu, Bruxellesu, Parizu...
Za HTV napisala je destak scenarija za dokumentarne filmove, radila je i kao suradnica u Zakladi poznatog redatelja S. Spielberga Vizualna povijest-svjedoci holokausta.
Od stručne kritike za svoija djela dobija najviše ocjene. Objavila je dvanaest knjiga: Obitelj, Tjedne minijature slobode, Biblijske priče, romane Rebeka u nutrini duše, Knjiga o ljubavi ili kako sam srela Anu Frank i roman Nebo na zemlji.
Zatim je objavila i knjige : Kabalističke poruke, 72 Imena, zbirku poezije Poetski mistik, Židovska meditacija te knjigu priča na osnovi istraživanja židovske usmene tradicije I Bog moli.