Planinarimo po Crnoj Gori - 1. dio

Predavanje 06.12.2022. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana Marina, Ljiljana i Krešimir Hajdarović
Tročlana obitelj Hajdarović voli putovati, a za svoja putovanja Marina, Ljiljana i Krešimir sami prikupljaju ideje, samostalno ih planiraju, organiziraju i realiziraju. Jednog su ljeta svoj godišnji odmor odlučili provesti izvan uobičajenih morskih destinacija. Iz prtljage su izbacili ručnike za plaže i luftiće, a spremili su gojzerice, karte i fotoaparat te se uputili na aktivni odmor odnosno obilazak destinacija koje inače ne bi posjetili. Iz te spontane ideje i putovanja rodio se putopisni serijal "Autom po Balkanu" i serijal "Autom po srednjoj i sjevernoj Europi". Vlastitim automobilom obišli su dvadesetak zemalja južne, srednje i sjeverne Europe te bili na Jadranskom, Jonskom, Egejskom, Crnom, Baltičkom, Norveškom i Barentsovom moru, gdje su posjetili zaboravljene i manje atraktivne destinacije koje su ih očarale neuobičajenim sadržajem. Svako svoje putovanje oplemene barem jednim planinarskim usponom. Cilj putovanja nije odredište već putovanje samo, što svojim zanimljivim pričama, opsežno dokumentiranim fotomaterijalom i samo pozitivnim iskustvima potvrđuje i sam autor ovih zanimljivih putopisnih serijala.


Jedno od putovanja je i trotjedno putovanje "Planinarimo po Crnoj Gori", osmo iz serijala "Autom po Balkanu". Putovanje ih se posebno dojmilo i rado ga se prisjećaju. Stoga će u Knjižnici Augusta Cesarca u utorak, 06. prosinca 2022. godine (prvi dio) i utorak, 20. prosinca 2022. godine (drugi dio) s početkom u 18:00 sati održati putopisno predavanje popraćeno PP prezentacijom.