Planinarimo po Crnoj Gori 2. dio

Predavanje 13.10.2022. | četvrtak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 18:30
Krešimir Hajdarović
Putopisno predavanje "Planinarimo po Crnoj Gori" održat će u dva dijela. Prvi dio održat će se 6. listopada 2022., a drugi  13. listopada 2022. Početak događanja za oba predavanja je u 18:30 sati.

Tročlana obitelj Hajdarović voli putovati, a za svoja putovanja Marina, Ljiljana i Krešimir sami prikupljaju ideje, samostalno ih planiraju, organiziraju i realiziraju. Jednog su ljeta svoj godišnji odmor odlučili provesti izvan uobičajenih morskih destinacija. Iz prtljage su izbacili ručnike za plaže i luftiće, a spremili su gojzerice, karte i fotoaparat te se uputili na aktivni odmor, odnosno obilazak destinacija koje inače ne bi posjetili. Iz te spontane ideje i putovanja rodio se putopisni serijal "Autom po Balkanu" i serijal "Autom po srednjoj i sjevernoj Europi". Vlastitim automobilom obišli su dvadesetak zemalja južne, srednje i sjeverne Europe i bili na Jadranskom, Jonskom, Egejskom, Crnom, Baltičkom, Norveškom i Barentsovom moru, gdje su posjetili zaboravljene i manje atraktivne destinacije koje su ih očarale neuobičajenim sadržajem. Svako svoje putovanje oplemene s barem jednim planinarskim usponom. Cilj putovanja nije odredište već putovanje samo, što svojim zanimljivim pričama, opsežno dokumentiranim fotomaterijalom i samo pozitivnim iskustvima potvrđuje i sam autor ovih zanimljivih putopisnih serijala.

Jedno od putovanja je i trotjedno putovanje "Planinarimo po Crnoj Gori", osmo iz serijala "Autom po Balkanu". Putovanje ih se posebno dojmilo i rado ga se prisjećaju. Stoga će Marina, Ljiljana i Krešimir podijeliti svoje iskustvo s drugima u nadi da će pomoći nekome tko želi samostalno posjetiti Crnu Goru, odnosno potaknuti na to da se odvaži na sličan put na neku drugu destinaciju.