Platforma za eksperiment 1.1. - zatvaranje

Projekt 31.01.2017. | utorak Čitaonica i Galerija VN Početak događanja: 19:00
U Čitaonici i Galeriji VN (Ilica 163a) u utorak 31. siječnja u 19 sati održat će se prezentacija procesa Platforme za ekperiment 1.1., serije radionica nastalih na inicijativu Lare Badurine, Liberte Mišan, Sare Salamon i Antonija Kiselića koje su se od 10. do 31. siječnja odvijale unutar i izvan galerijskog prostora.
 
Platforma za eksperiment ima za cilj istraživati specifičnosti prostora kroz spajanje suvremenih praksi unutar umjetničkih područja izvedbenih i vizualnih umjetnosti, a za razliku od standardnih ex-katedra predavanja, izmješta u stvarni i opipljiv prostor grada (site-specifc) i uključuje sve sudionike u svrhu aktivnog dijeljenja znanja putem različitih umjetničkih vještina i teoretskih kompetencija. S naglaskom na procesualnost stvaranja i iskustvenog učenja, osvještavanjem osobnog doprinosa unutar zajedničkog timskog rada, upućuju na potrebne i nove metode učenja u visokoškolskom obrazovanju afrmiranjem umjetničkih praksi/eksperimenta unutar umjetničko-znanstvenog područja obrazovanja.
 
Posjetitelji će na jedan dan, na dan zatvaranja imati priliku upoznati se s procesima rada i razvoja Platforme za eksperiment 1.1  direktno i indirektno, otkrivajući raznovrsne stvaralačke procese nastale u suradnji:
  • s čitačicama i čitačima Galerije VN
  • pozvanim umjetnicima Josipom Marišićem i Zoranom Medvedom glazbenim tandemom JMZM i suradnicima/polaznicima radionice: Ivanom Botičkim, Lukom Čubrićem, Carry Lee Hent, Edom Hrženjakom, Paolom Lugarić, Natalijom Stefanović i Tinom Vlainićem.


Platforma za eksperiment sufinancirana je sredstvima Primorsko goranske županije, Upravnog  odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Program Galerije VN podržava Minsitarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu grada Zagreba