Po Zagreb gradu

Izložba 19.05.2022. - 15.06.2022. Knjižnica Božidara Adžije Nenad Tica, Milkica Ursa
Prigodna izložba fotografija Nenada Tice „Po Zagreb gradu“ u povodu Dana grada Zagreba postavljena je u slobodnom studijskom prostoru Knjižnice Božidara Adžije. Fotografije bilježe autorove impresije gradom od detalja do krupnih planova, od ljudi i životinja do zgrada i prometala, od povijesti grada do suvremenih vizuala. Uglavnom se prepoznatljivosti Zagreba susreću jedna s drugom u oku promatrača od Kule Lotrščak koja gleda Cibonin toranj, do uspinjače što se naslanja na Ilicu, od Medvedgrada koji ljubi tzv. Meštrovićevu džamiju do spomenika Petrice Kerempuha koji ide pod ruku sa Šenoinim i Jelačićevim spomenikom, do šarenila Dolca što se naslanja na Skalinsku, preko Kozmičkog ciklusa vode na Krešimircu koji se životom suprotstavlja smrti Mirogoja.
Teško je pobrojiti sve posebnosti glavnoga grada Republike Hrvatske jer grad čine ne samo spomenici, već i ljudi, zelene površine, vijugave staze, rijeka, tornjevi, dimnjaci toplane. Autor je zabilježio svoju viziju Zagreba, ali i ostavio dovoljno prostora promatraču fotografija da stvori vlastitu sliku. 
 
Uz impozantan broj izloženih knjiga u knjižnom izlogu koji tematski prati izložbu fotografija, povijest i razvoj grada Zagreba kao i urbanistički izgled i umjetničko-književni opus, na katalogu možete pronaći naslove i dulje od trajanja izložbe.
                                                                                                                                Milkica Ursa