Radno vrijeme:
pon-pet 8:00 - 20:00
sub 8:00 - 14:00

Usluge i oprema:
  • računala
  • skener
  • pisač
  • fotokopirni aparat
  • automat za napitke
  • wifi

Događanja
Izložba
Muzejski vremeplov: Zbirka narodne medicine kao okosnica izložbenog postava prvoga hrvatskog muzeja medicine
15.11.2022. - 15.12.2022.
Izložba Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU Muzejski vremeplov: Zbirka narodne medicine kao okosnica izložbenog postava prvoga hrvatskog muzeja medicine vodi nas u prošlost, u vrijeme kada su hrvatski liječnici Vladimir Ćepulić i Stanko Sielski prikupljali povijesnu građu i osnivali Muzej za povijest zdravstva u Hrvatskoj (1942. – 1944.) u Hrvatskome liječničkom domu, Šubićeva 9 (u neposrednoj blizini sadašnjeg mjesta održavanja izložbe). Postav izložbe u Knjižnici Božidara Adžije sadrži izložbene panoe i uži izbor izvornih predmeta iz muzejske zbirke, uz virtualnu prezentaciju svih eksponata na monitoru, a predstavlja se i Akademijino izdanje Narodna medicina – izvori i istraživanja.

Više
Izložba
Vučedolac izvan okvira
09.11.2022. - 15.12.2022.
U nastojanju očuvanja sjećanja na Domovinski rat i obilježavajući Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 2022. godine, u prostoru slobodnog pristupa Knjižnice Božidara Adžije postavili smo gostujuću izložbu Muzeja vučedolske kulture “Vučedolac izvan okvira“, autora Darka Bilandžića. Riječ je o deset plakata na kojima u pop art stilu s digitalnim sadržajem, 3D modelima, tekstovima,  audio i video sadržajima koje “skrivaju” plakati, posjetitelj pristupa putem aplikacije na tabletu te tako istražuje prošlost tehnologijom budućnosti.

Više
Radionica
Tečaj sporog čitanja : ciklus biblioterapijskih radionica o odnosima, vezama i ljubavima unutar njih
04.10.2022. - 20.12.2022.
Želite li razjasniti nedoumice koje uočavate u međuljudskim odnosima i/ili ljubavnim vezama ovaj bi vam ciklus od 10 biblioterapijskih radionica mogao ponuditi neke uvide pa čak i rješenja. Veze, odnosi i - ljubav unutar njih - promatrat će se na primjeru romana Elif Shafak: 40 pravila ljubavi. Roman o Rumiju. 
Radionice će voditi dr. sc. Davor Piskač, sveučilišni profesor i predavač biblioterapije te biblioterapeut s bogatim praktičnim iskustvom. 


Više
Novosti
Knjižnica knjižnici iliti kako knjigama produljiti život
28.10.2021.
Međunarodni dan darivanja knjiga Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! obilježava se 14. veljače s ciljem poticanja djece i odraslih diljem svijeta da daruju knjige jer se pokazalo da djeca u najmlađoj dobi nemaju slikovnice. U Godini čitanja 2021. nastavili smo s darivanjem knjiga koje je započelo u veljači 2019. godine suradnjom Knjižnice Jelkovec s knjižnicom OŠ Okučani, a nastavili suradnjom knjižnica Jelkovec i Knjižnice Božidara Adžije (knjižnice iz mreže Knjižnica grada Zagreba) s Gradskom knjižnicom Vukovar u sklopu nacionalne kampanje "Čitaj mi!". Akciji su se u međuvremenu priključile knjižnice Sesvete i Novi Zagreb, također iz mreže Knjižnica grada Zagreba.

Više
Međunarodni dan darivanja knjiga - donacije Knjižnice Božidara Adžije i Knjižnice Sesvete
14.02.2021.
U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, Knjižnica Božidara Adžije i Knjižnica Sesvete pripremile su vrijednu donaciju knjižne građe za Gradsku knjižnicu Vukovar, u provedbi darivanja vjerno pomaže i Knjižnica Jelkovec. Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.

Više
Film "Kako je Lik dosegao nevjerojatne sposobnosti"
07.11.2018.
Knjižnica Božidara Adžije mjesto je gdje odlične energije ima na bacanje, gdje je želja svakog korisnika poznata unaprijed, mjesto gdje se može dostići razine nemogućega.

Režija: Nikola Kostrešević Neven Dužanec
Scenarij: Lovro Preprotnik

Više
Film "Arhiv"
02.02.2018.
Predstavljamo kratki horor film mladog scenarista i glumca Lovre Preprotnika i redatelja Nevena Dužaneca sniman u Knjižnici Božidara Adžije.

Više
Središnji katalog službenih dokumenata RH
05.06.2017.
Središnji katalog službenih dokumenata sadrži pravne propise Republike Hrvatske i druge dokumente tijela javne vlasti, poput strategija, deklaracija, planova, objavljenih u elektroničkom izdanju Narodnih novina.

Osim toga, Zbirka sadrži i digitalizirane tekstove propisa objavljenih prije 1990. godine u službenim glasilima država prednica, a koji su 2007. godine još uvijek bili na snazi. Svi propisi su pretraživi po punom tekstu, a Zbirka je organizirana kao sustav međusobno povezanih tekstova propisa i informacija o njima.

Više