Međunarodni dan darivanja knjiga - donacije Knjižnice Božidara Adžije i Knjižnice Sesvete

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, Knjižnica Božidara Adžije i Knjižnica Sesvete pripremile su vrijednu donaciju knjižne građe za Gradsku knjižnicu Vukovar, u provedbi darivanja vjerno pomaže i Knjižnica Jelkovec.
S ljubavlju je Knjižnica Sesvete prikupila uglavnom knjige i slikovnice za djecu, a Knjižnica Božidara Adžije knjige za odrasle, u nadi da će Vukovarke i Vukovarci listajući i čitajući osjetiti pravo Valentinovsko ozračje.
Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.
Gradska knjižnica Vukovar prepoznaje vrijednost darivanja knjiga pa je policu i kućicu za knjige postavila na vukovarskom šetalištu Josipa Jurja Strossmayera.
Djelatnici Gradske knjižnice Vukovar svakodnevno, tijekom cijele godine, novim naslovima nadopunjavaju kućicu i police knjigama koje se mogu slobodno uzimati za čitanje. Knjižnice Jelkovec, Sesvete i Božidara Adžije tijekom godine prikupljaju knjige, doniraju i time pomažu u širenju čitanja i svjesnosti o važnosti knjige. Knjige nije potrebno vraćati, važno je samo znati da su knjige uvijek u modi i svaka poklonjena knjiga čitatelju otkriva nove skrivene svjetove.