Valentinovske knjige u programu Knjižnica knjižnici 2023. godine

Nastavljamo s darivanjem knjiga Gradskoj knjižnici u Vukovaru u sklopu Međunarodnog dana darivanja knjigom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! osnovanog zbog smanjenja siromaštva. Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače s ciljem poticanja djece i odraslih diljem svijeta da daruju knjige. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine i ubrzo se proširio na brojne zemlje diljem svijeta.

U programu donacije prikupljanja knjiga otpisom, darom ili iz privatnih zbirki, kao i svaki put dosad, uz Knjižnicu Božidara Adžije, sudjelovala je i Knjižnica Jelkovec, iz mreže knjižnica grada Zagreba, te knjige od triju privatnih osoba (dr. sc. Romane Lekić, prof. Danice Katičić i Diane Dominis). Prikupili smo 5 kutija s područja društveno-humanističkih znanosti i beletristike pa se nadamo da smo uveselili mnoge i smanjili broj onih koji oskudijevaju knjigom, a ujedno pomogli okolišu.

U Mjesecu hrvatske knjige 2022. godine prikupljene knjige, donacija, prezentirane su i člankom u knjižničarskom elektroničkom biltenu Bez uveza Zagrebačkog knjižničarskog društva pod nazivom Upoznajmo se donacijom.