Posudite knjižničara

Što je to „Posudite knjižničara“?

„Posudite knjižničara“ je usluga Knjižnice Božidara Adžije koja Vam nudi stručnu pomoć u području informacijske i informatičke pismenosti. Usluga se temelji na edukacijskim sesijama u kojima se korisniku nudi individualna pomoć u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije kao i pomoć u pretraživanju i snalaženju u informacijskim sustavima poput kataloga Knjižnice, baza podataka i ostali informacijskih izvora. Osobni pristup i stručna pomoć, koju ovaj program nudi, važni su za razvoj informacijske i informatičke pismenosti korisnika jer ih se potiče na istraživanje, otkrivanje i stjecanje novih znanja koje mogu prenositi drugima. Knjižnica ovom uslugom nastoji odgovoriti na izazove vremena u kojem njezini članovi i korisnici žive i djeluju.

Što možete naučiti?

  • Kako koristiti e-poštu.
  • Kako pronaći željenu informaciju.
  • Kako koristiti knjižnični katalog.
  • Kako pronaći relevantnu literaturu.
  • Kako napisati životopis i motivacijsko pismo.
  • Kako oblikovati tekstualni i grafički sadržaj.
  • Kako oblikovati seminarski, završni i diplomski rad.
  • Kako riješiti problem s tehnologijom koju koristite.

Koliko traje edukacija?

Edukacija korisnika, koji rezervira termin kod knjižničara, održava se radnim danima u prostoru Knjižnice i traje 60 minuta. Ovisno o kompleksnosti zahtjeva korisnika i problema s kojim se susreće, edukacija može trajati i dulje.

Kako rezervirati termin?

Rezervaciju termina moguće je dobiti ispunjavanjem obrasca na mrežnoj stranici ili tiskanog obrasca koji možete zatražiti na informativno - posudbenom odjelu Knjižnice Božidara Adžije.

Što još trebate znati

Potrebno je biti član Knjižnica Grada Zagreba i biti stariji od 18 godina kako biste sudjelovali u programu.
Knjižnica će nastojati osigurati svu potrebnu tehničku podršku pri održavanju edukacija.
Termin održavanja edukacije potrebno je rezervirati dva radna dana ranije kako bismo mogli pripremiti edukativne sadržaje.
Ako zakasnite na termin edukacije 15 ili više minuta, a pritom ne obavijestite knjižničara, rezervacija se otkazuje.