Poetski mozaik: Marko Vucelja

Susret 20.12.2022. - 13.02.2023. Knjižnica Dubec Početak događanja: 18:00
Poetski mozaik - izbor pjesama i fotografije


Marko Vucelja nakon gimnazije završava Fakultet šumarstva i drvne tehnologije u Zagrebu. Već krajem srednje škole počinje pisati pjesme i razvijati interes za glazbu te sviranje instrumenata. Izdao je nekoliko zbirki poezije u vlastitoj nakladi: „vjetra“, „post nebula“, a na Goranovom proljeću 2008. pohvaljena je njegova zbirka pjesama pod nazivom "trice, sitnice, crtice". Trenutno je u rukopisu i njegova četvrta zbirka poezije pod nazivom "znaš ono kad", a nekoliko pjesama iz te zbirke uvrstili smo i u izbor za Poetski mozaik. Njegove pjesme izlaze u časopisima Kolo i Quorum.  

Marko svira bubanj u nekoliko bendova: The Paints, Undo, Lotus, Vitezovi orijenta, Art i Trio quartet te vodi blog Stihosaur. Prema riječima autora: „Stihosaur je gotovo izumrla vrsta pisane riječi. To je blog fosil, jantarni komarac koji još uvijek zuji oko nečijega uha vječno gladan čitateljevog sluha. Stihosaur je moment prošlog nesvršenog vremena koje želi da ga se ponovo žlicom iskopa. Ovo je blog puzzla. Na Stihosuaru se jaše s povezom na očima i bez straha. Stihosaur je mamuza na tvojim kaubojkama, u tvojoj preriji, na tramvajskoj stanici otišlih i još-ne-došlih snova. Jednostavno uskoči. Za ovo more, ne treba ti bova.“

20. prosinca 2022. godine održan je susret s autorom u našoj knjižnici. Tom je prigodom premijerno prikazan video koji su članovi benda The Paints snimili za Knjižnicu Dubec, čitala se poezija i vodio ugodan razgovor.

The Paints video